Europese Unie

Gerelateerde afbeelding

Sinds 1995 is het mogelijk om een merkregistratie te verkrijgen voor de gehele Europese Unie en eventueel landen die later toetreden. Op dit moment heeft u met deze merkaanvraag bescherming in de volgende 28 lidstaten:

België, Bulgarije, Cyprus,Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje,Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Daar bent u waarschijnlijk al van op de hoogte, omdat u een merkregistratie bezit voor de Europese Unie. Een Europese Unie merkregistratie geldt voor 10 jaar geteld vanaf de aanvraagdatum. Na afloop van deze termijn kunt u er voor kiezen de registratie opnieuw te verlengen voor een periode van 10 jaar. U heeft de mogelijkheid dit oneindig te doen. Of dit nuttig is in uw situatie is afhankelijk van hoe uw merk momenteel wordt gebruikt. Mocht u hier advies over nodig hebben, contacteer ons dan voor vrijblijvend advies.

Kosten

De kosten voor de vernieuwing van een Europese Unie merkregistratie kunt bij ons opvragen.